Přeju si lis na citrony

Tak zněla instrukce od mojí maminky, když jsem jí naťukávala, co by si letos přála k narozeninám.
U ní je obvykle problém, co koupit, protože všechno má, nic nepotřebuje, no a já chci vždy udělat radost a ne koupit něco, jen aby se neřeklo.
Lis na citrusy jsem tedy pořídila, ale rozhodla jsem se z toho udělat zdravou bedýnku. Takže když lis na citrusy, tak nesměly chybět ani ty citrusy, aby se aparát mohl hned dobře vyzkoušet.
Maminka si potrpí na kvalitní másla, z devadesáti procent másel na trhu cítí chuť "ramy" a to nesní. Tak jsem zamířila do farmářského obchodu a vzala jí farmářské máslo (moc jí chutnalo) a na vaření a pečení české Ghíčko, ze kterého byla taktéž nadšená. Je fakt, že je opravdu luxusní, dodá výbornou chuť všemu. A nakonec jsem přidala nějaké to kořeníčko na maso.
Přikopeno, zamašlováno, hotovo.
Vím, že vždy s nadšením sleduje v televizi pečící relace s Pavlínou Berzsiovou. Pochvaluje si, že peče jednoduše a vypadá to skvěle. Pár receptů z televize zkoušela a bylo to opravdu mňamka.
Povedlo se mi sehnat její knížku, kterou jsem doplnila o k pečení nezbytné pytlíčky, aby se mamka nemohla vymlouvat, že něco nemá a rovnou nám něco upekla.
A jako poslední jsem přidala sklenici s předpřipravenou směsí na lívance podle Nigelly Lawson. Můj starší syn u babičky rád spí o víkendech a často po ní lívance chce, tak bych mamince ulehčila práci a synovi zkrátila čekací dobu.
Recept na směs tady:
LÍVANCE
A Matýsek přidal ručně vyrobenou gratulaci.
Všechno nejlepší, mami!

Komentáře