Úžasný dezert, lehoučký a hrozně dobrý.
Žahour:
1/4 l borůvek
2 lžíce cukru
špetka skořice
1 lžíce másla
3 lžíce vody
1-2 dl mléka nebo smetany (nebo kombinace obojího)
3 lžičky solamylu nebo vanilkového pudinku
Žahour:
1/4 l borůvek
2 lžíce cukru
špetka skořice
1 lžíce másla
3 lžíce vody
1-2 dl mléka nebo smetany (nebo kombinace obojího)
3 lžičky solamylu nebo vanilkového pudinku
K borůvkám do kastrůlku přisypeme cukr, skořici, přidáme máslo, vodu a směs povaříme. Pak přilijeme smetanu (mléko), ve které jsme rozmíchali pudink (solamyl) a ještě krátce povaříme.
Panna cotta
2 lžičky práškové želatiny
500ml smetany a 2 lžíce navíc
55g moučkového cukru
lžička vanilkového extraktu
Želatinu rozmíchejte ve dvou lžících smetany. Dejte na 5 minut stranou, aby se zcela rozpustila. Půl litru smetany, moučkový cukr a vanilkový extrakt rozmíchejte v hrnci a přiveďte k varu. Přilijte rozpuštěnou želatinu a míchejte do rozpuštění. Pak směs přelijte do skleniček. Dejte na dvě hodiny chladit a přelijte žahourem.
Komentáře
Okomentovat