Letošní vánoční posezení ve školce byla ideální příležitost, jak potěšit děti a zároveň vyzkoušet nový recept na cake pops. Nejdřív jsem o tom marcipánu pochybovala, už samotné těsto bylo moc dobré, tak jsem měla strach, aby to nepokazila. Nakonec jsem to dotáhla do konce podle receptu a nelituji. Kombinace marmelády a marcipánu se opravdu povedla. Hodilo se k hořké i bílé čokoládě.
Tyhle "lízátka" určitě potěší každé dítě a jejich příprava není nijak těžká.
Tyhle "lízátka" určitě potěší každé dítě a jejich příprava není nijak těžká.
Těsto na 30-35 cake pops:
250g hladké mouky
80ml mléka
2 vejce
180g krystalu
160g másla
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
+
70g marcipánu
60g másla
5 lžic marmelády (já použila viz. obrázek výše)
čokoládová poleva
zdobení
Máslo a cukr ušleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Upečeme na 180° cca 15 až 20 minut. Po úplném vychladnutí buchtu rozdrobíme na malé kousky a přidáme najemno nakrájený marcipán. Nakonec přidáme máslo a marmeládu dle vlastní chuti.
Rozehřejeme čokoládu a jednotlivé tyčky namočíme v čokoládě cca 1 cm. Do každé kuličky napíchneme namočenou špejli a necháme zatuhnout. Poté čokoládu znovu rozehřejeme a kuličky namáčíme. Dle chuti a fantazie ozdobíme, necháme zatuhnout v lednici.
Trocha těsta ještě zbyla a už se mi nechtělo šoulat další kuličky, tak jsem namačkala těsto do misky, zalila čokoládou a posypala. Večer se báječně hodilo k televizi.
Komentáře
Okomentovat