Protentokrát podle Ládi Hrušky

Podle tohoto pána zásadně nevařím, nepeču. Moc toho od něj neznám, ale co jsem viděla mi stačilo, abych se rozhodla, že ho do kuchyně nepustím. Ne tak Maty, který viděl v televizi tohoto "kuchtíka", jak vyráběl milovaný mléčný řez. Nátlak byl tak veliký, že jsem si recept našla a po shledání, že to není až úplně typický Hruškovo recept (žádné zbytky, kůže a pomazánková másla).
Výsledek sice nebyl jako koupený řez, ale za mě za jedna podrtžená a Maty chválil také. Jako milovnici tvarohu a kakaových korpusů mě tohle prostě chutnat muselo. Hlavně je to super rychlovka. V nejbližší době udělám určitě znovu, tentokrát z dvojité dávky těsta, tvarohu mi podle množství v receptu zbylo opravdu hodně a to jsem s nápní nešetřila. A uberu z množtví cukru v tvarohu, bylo to hodně sladké.
Mléčný řez
Těsto:
3 vejce
4 lžíce cukru
lžíce oleje
2 lžíce kakaa
5 lžic polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
necelá půlka kostky másla
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1 kostka měkkého tvarohu
kelímek zakysané smetany
Rozpálíme troubu na 175°C a na plech dáme pečící papír. Do misky dáme tři vejce, přidáme cukr a šleháme. Přidáme olej a vyšleháme do pěny. Do menší misky si dáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Promícháme a po lžičkách přidáme do těsta. Opět celé prošleháme a vylijeme na plech, těsto rezetřeme. Pečeme cca 9 minut. Do mísy dáme moučkový cukr, vanilkový cukr, rozehřáté máslo a vyšleháme. Přidáme tvaroh a nakonec zasynou smetanu. Vše vyšleháme. Vychladlý korpus rozpůlíme na půl, jednu půlku potřeme náplní a druhou přiklopíme. Dáme na dvě hodiny vychladit do lednice. 
Jinak se u nás teď pořád pokusuje, M. dostal chemickou laboratoř a opravdu se tím zabaví. Je tedy pro jistotu potřeba dozoru, protože bez něj je ten úklid poté dost náročný .... olej, voda, sypká barviva.... 

Komentáře