Farmářské trhy

Farmářské trhy jsou událost, na kterou se u nás na náměstí jednou za 14 dní moc těším. Nikdy mi nevadí si přivstat a vystát nekonečné fronty. I když tentokrát byla opravdu zima, až bych řekla typické podzimní ráno. Ale vždy to stojí za to. 
Nákupy jsme si tradičně rozdělili, já vystála nekonečnou frontu na nejúžasnější kremrole jaké jsem kdy jedla a zeleninu, pánská část rodiny se odebrala pro výtečnou sekanou a párky. 
Matýsek se zahřál čajem, k tomu dostal od tatínka mrkvový dort, který mu ale vůbec nešmakoval. I mě přišel lepší na pohled než na chuť. V podstatě dobrý byl, ale vše v něm bylo na moc velké kusy, jak mrkev, tak oříšky... 
Sekaná padla během jednoho dne, párky druhý den :) A ke všemu jsme poctivě přikusovali rajčátka a okurku. Neodolala jsem čerstvému špenátu, ke kterému jsem koupila výborné domácí noky - bramborové a bazalkové. Doma zapečeno se smetanou, ty bazalkové nočky tomu dodaly super šmrnc. 
A poprvé jsem koupila a využila dýni k něčemu jinému, než k vydlabání na Haloween a byla tedy dýňová polévka. Rychlovka, ale chutnala všem, až jsem byla překvapená.

Na másle osmahneme cibuli a přidáme nakrájenou dýni bez zrníček (někdo loupe někdo ne, já zbavila slupky, s ní mi to připadalo nejdelé). Zalijeme litrem zeleninového vývaru a vaříme, dokud dýně nezměkne. Poté rozmixujeme a zalijeme smetanou. Mě se zdála až moc hustá, takže jsem ještě doředila vodou. Nakonec dochutíme pepřem a solí. V receptu se použilo ještě kari, to se u nás moc nemusí, takže jsem místo něj přidala trochu medvědího česneku.
Recept velel kilo dýně. Lépe jsem po tom správném kusu sáhnout nemohla :)
 
 To jsou ONY! Nejúžasnější, nejvýtečnější, prostě naprosto luxusní kremrole!

Komentáře