Návrat do "záříového" režimu

Prázdniny jsou pryč a zas tu máme školkový fofr - náš poslední školkový rok. Ráno brzké budíčky, Matýsek pohodu u televize, aby se dostatečně probral, já fofry, abych na nic nezapomněla, abysme včas vyrazili se psem, aby Matýsek nedělal ve školce blbosti a tím se neprotáhla celá ranní výprava, abych byla v čas v práci... A tak bývám večer unavená a místo toho, aby brzo zalehnula, užívám si to krásné ticho a klid, když M. usne. Když se naložím do vany, pak si něco přečtu a něco dobrého k tomu zakousnu. A vůbec nevadí, že pak jdu spát o dost později, než jsem měla v plánu a ráno se za to při vstávání nenávidim. Stejně to udělám další večer zas:)
Na tomhle teď hoooodně ulítávám. Baštím, dokud mi není šoufl. Nejde to zastavit.

O víkendu jsme pekli perníkové muffíny, tedy já pekla, M. zdobil. Binec veliký, ale radost ještě větší a o to šlo.
Můj malý pomocník.
Už ani nevím, kde jsem našla recept, ale z perníku je to fakt výborné. Jen v receptu bylo uvedeno 260g cukru, já dala 200g (víc jsem ho z dózy nevyklepala :) a i tak to bylo hodně sladké, protože jsme namáčeli v hotové sladké čokošce.

Perníkové cake pops:
Upečeme klasický perník na plech. Po vychladnutí rozdrobíme do mísy a přidáme směs ze 175g másla, vanilkového aroma a 260g moučkového cukru. Vytvořte koule. Rozpusťte čokoládu, namočte do ní konce tyčinek/špejlí, zapíchněte do kuliček. Nechte v lednici pořádně zatuhnout. Poté čokoládu znovu rozpusťte a máčejte a zdobte podle libosti.

A co jsme ještě baštili?
Domácí rakvičky od mojí mamky. LUXUS!
Testovaly jsme z této poloviční dávky:
130g cukru moučka, 2 žloutky, 3 kapky citronu. Vše šleháme 10 minut.
Formičky vymažeme změklým máslem, do každé dáme dvě lžičky těsta, které rozprostřeme. Troubu zapneme 5 minut předem a po vložení rakviček stáhneme na co nejméně. Pečeme 10-15 minut.
Necháme úplně vychladnout a teprve potom vyklápíme.

Komentáře